Gå en ESA utbildning

Den 1 juli 2017 så kom det en ny elsäkerhetslag. Denna säger att alla personer med att ansvar för fastigheter måste inneha en kompentens av auktoriserad elinstallatör. Det innebär att om du jobbar som fastighetsskötare till exempel så behöver du gå en ESA utbildning. 

Även personer som jobbar inom andra yrken där man kommer i kontakt med elinstallationer bör gå någon form av ESA utbildning​. Det finns en grundläggande ESA utbildning du kan gå, som löper över en dag som kan ge dig rätt kompentens för att jobba med el.

ESA utbildningens kursinnehåll

ESA utbildningar har flera delmoment, som ska lära dig som deltagare allt du behöver veta om el. Det är allt från ellära till att få en förståelse för el på ett bra sätt. Du kommer att få lära dig vad el är för något samt vart ifrån den kommer. Andra delar av kursen ger dig lärdom över vad det finns för faror med el, vad det kan ske för olyckor och mycket mer.

ESA utbildning ger dig även kunskapen om vad du får göra eller inte göra när det kommer till elinstallationer. Din ESA utbildning löper över en dag och när du gått igenom alla moment får du ett slutprov. 

När du klarat av denna, så ska du veta hur man förebygger fel, på vilka sätt man kan åtgärda risker för olyckor och mycket mer. Efter avklarad ESA kurs och slutprov erhåller du sedan ett utbildningsbevis och har rätt att göra en hel del saker som har med el att göra.​